Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

JÍDELNÍČEK

Jídelníček sestavila: Helena Günterová, hlavní kuchařka                       
Schválila: Radka Jarabicová, vedoucí školní jídelny

 

  2.12. 2019 - 6.12. 2019
   
 pondělí

Polévka z kysaného zelí (A: 01,07)

 

Zapecené flícky s brambory (grenadýrský pochod) (A: 01,03,07)

 

Caj ovocný, voda, ovoce

   
 úterý

Drubeží polévka s krupicovými noky (A: 01,03,07,09)

 

Cikánská hovezí pecene, dušená rýže (A: 01)

 

Ovocný nápoj, voda, ovocná presnídávka

   
 středa

Špenátová polévka (A: 01,03,07)

 

Rybí file smažené, brambory (A: 01,03,04,07)

 

Citronáda, voda, salát z cerveného hlávkového zelí

   
 čtvrtek

Zeleninová polévka s droždovými knedlícky (A: 01,03,09)

 

Fazolová pánev, chléb (A: 01,06)

 

Voda se sirupem, voda, ovoce

   
 pátek

Slepicí polévka s pohankou (A: 07,09)

 

Segedínský guláš, kynuté knedlíky (A: 01,03,07)

 

Caj s citrónem a medem, voda

   
  9.12. 2019 - 13.12. 2019
   
 pondělí

Rajcatová polévka (A: 01,07)

 

Nudle s mákem (A: 01,07)

 

Mléko, voda, ovoce (A: 07)

   
 úterý

Cocková polévka s kroupami a zeleninou (A: 01,09)

 

Masová smes s játry, pecené brambory (A: 07)

 

Voda se sirupem, voda, dresink ( DIP ) (A: 03,07,10)

   
 středa

Slepicí polévka se svítkem (A: 01,03,06,07,09)

 

Hovezí pecene na houbách, dušená rýže (A: 01)

 

Domácí oranžáda, voda, plátek rajcete

   
 čtvrtek

Polévka okurková (A: 01,03,07)

 

Kure na cesneku, brambory (A: 01)

 

Ovocný nápoj, voda, mrkvový salát s jablky

   
 pátek

Hovezí polévka s lušteninou (A: 09)

 

Moravský vrabec, dušené cervené zelí, bramborové knedlíky (A: 01,03,07)

 

Caj, voda

   
Dobrou chuť vám přeje kolektiv školní jídelny!

ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA

ALERGENY SDĚLÍME NA POŽÁDÁNÍ

OD 13.12. 2014 JE LEGISLATIVNĚ STANOVENO OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ  V SOULADU S POTRAVINOVÝM PRÁVEM

Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.

Za další alergeny lze považovat též jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, špenát, aromatické byliny, ale ty neznačíme.

Školní jídelny je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, kakže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen.

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ

1. OBILOVINY obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich

2. KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

3. VEJCE A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

4.  RYBY A VÝROBKY Z NICH

5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH

7. MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ - patří mezi potraviny ohrožující život

8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH - jedná se o všechny druhy ořechů

9. CELER A VÝROBKY Z NĚJ

10. HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ

11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH

12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 10MG, ML/KG,I, VYJÁDŘENO SO2

13. VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ

14. MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH