Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

JÍDELNÍČEK

Jídelníček sestavila: Helena Günterová, hlavní kuchařka                       
Schválila: Radka Jarabicová, vedoucí školní jídelny

 

  22.04.2018 - 26.04. 2019
   
 pondělí Svátek - Velikonoční pondělí
   
   
   
 úterý Hovězí polévka s masem a rýží (A: 09)
  Rybí filé pečené na tymiánu, štouchané brambory (A: 01, 04, 07)
  Voda s citrónem, voda, hlávkový salát 
   
 středa Frankfurtská polévka (A: 01, 06, 07)
  Ovocné kynuté knedlíky (A: 01, 03, 07)
  Ochucené mléko, voda (07)
   
 čtvrtek Špenátová polévka s krutóny (A: 01, 07)
  Krůtí na paprice , těstoviny (A: 01, 07)
  Voda se sirupem , voda, mix - ovoce 
   
 pátek Polévka slepičí s fazolemi adzuki (A: 07,09)
  Vepřová pečeně, dušené zelí, bramborové knedlíky (A: 01, 03, 07)
  Čaj ovocný , voda 
   
  29.04.2019 - 03.05. 2019
   
 pondělí Zeleninová polévka s kapáním (A: 01, 03, 07)
  Vepřové na houbách, bulgur (A: 01)
  Voda se sirupem , voda, ovoce 
   
 úterý Čočková polévka (A: 01)
  Francouzké brambory , kyselá okurka (A: 03, 07)
  Ovocný nápoj , voda
   
 středa  
  Svátek
   
   
 čtvrtek Polévka kulajda (A: 01, 03, 07)
  Drůbeží játra na cibulce, dušená rýže (A: 07)
  Voda se sirupem , voda, ovocná přesnídávka
   
 pátek Hovězí polévka s pohankou (A: 09)
  Čevabčiči, brambory , hořčice, cibule (A: 01, 10)
  Čaj ovocný , voda
   
Dobrou chuť vám přeje kolektiv školní jídelny!

ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA

ALERGENY SDĚLÍME NA POŽÁDÁNÍ

OD 13.12. 2014 JE LEGISLATIVNĚ STANOVENO OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ  V SOULADU S POTRAVINOVÝM PRÁVEM

Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.

Za další alergeny lze považovat též jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, špenát, aromatické byliny, ale ty neznačíme.

Školní jídelny je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, kakže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen.

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ

1. OBILOVINY obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich

2. KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

3. VEJCE A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

4.  RYBY A VÝROBKY Z NICH

5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH

7. MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ - patří mezi potraviny ohrožující život

8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH - jedná se o všechny druhy ořechů

9. CELER A VÝROBKY Z NĚJ

10. HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ

11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH

12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 10MG, ML/KG,I, VYJÁDŘENO SO2

13. VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ

14. MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH