Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

JÍDELNÍČEK

                          od 24.02.2020 do 28.02.2020

Pondelí 24.2.2020

Polévka Frankfurtská polévka (A: 01,06,07)

Obed Kynuté ovocné knedlíky (A: 01,03,07)

Doplnek Ochucené mléko, voda (A: 07)

Úterý 25.2.2020

Polévka Slepicí polévka s lušteninou (A: 01,07,09)

Obed Veprové na kmíne, varené brambory, dušená míchaná zelenina (A: 01)

Doplnek Ovocný nápoj, voda, pudink (A: 07)

Streda 26.2.2020

Polévka Okurková polévka (A: 01,03,07)

Obed Játra na slanine, dušená rýže (A: 01)

Doplnek Citronáda, voda, šátecky z listového testa (A: 01,03,07)

Ctvrtek 27.2.2020

Polévka Cesneková polévka s kroupami (A: 01,03)

Obed Rybí file smažené, varené brambory (A: 01,03,04,07)

Doplnek Domácí citronáda, voda, salát z cervené repy s krenem

Pátek 28.2.2020

Polévka Hovezí polévka s testovinou (A: 09)

Obed Segedínský guláš, kynuté knedlíky (A: 01,03,07)

Doplněk Caj, voda, ovoce

                            od 02.03.2020 do 06.03.2020

Pondelí 2.3.2020

Polévka Slepicí polévka s játrovou rýží (A: 01,03,09)

Obed Bramborový guláš, chléb (A: 01,07)

Doplnek Caj, voda, ovoce

Úterý 3.3.2020

Polévka Fazolová polévka s mrkví a hráškem (A: 01)

Obed Veprové maso na rajcatech, testoviny (A: 01,07)

Doplnek Voda se sirupem, voda, domácí tvarohovo-smetanový krém (A: 07)

Streda 4.3.2020

Polévka Zimní zeleninová polévka s ovesnými vlockami (A: 01,09)

Obed Masová smes, pecené brambory, dresink ( DIP ) (A: 03,07,10)

Doplnek Domácí Mojito, voda

Ctvrtek 5.3.2020

Polévka Houbová polévka jednoduchá

Obed Kurecí nudlicky na kari, dušená rýže (A: 07)

Doplnek Ovocný nápoj, voda, ovoce

Pátek 6.3.2020

Polévka Hovezí polévka s brokolicí (A: 09)

Obed Bramborové knedlíky plnené uzeným masem, dušené zelí (A: 01,03)

Doplnek Caj s citrónem a medem, voda

Zmena jídelnícku vyhrazena dle dodávky potravin.

Jídlo je urceno k okamžité spotrebe.

Jídelnícek sestavila Helena Günterová

Schválila vedoucí ŠJ Radka Jarabicová

Prejeme Vám dobrou chut!

 

Seznam alergenu:

01 Obiloviny obsahující lepek

03 Vejce

04 Ryby

06 Sójové boby (sója)

07 Mléko

09 Celer

10 Horcice

 

Dobrou chuť vám přeje kolektiv školní jídelny!

ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA

ALERGENY SDĚLÍME NA POŽÁDÁNÍ

OD 13.12. 2014 JE LEGISLATIVNĚ STANOVENO OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ  V SOULADU S POTRAVINOVÝM PRÁVEM

Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.

Za další alergeny lze považovat též jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, špenát, aromatické byliny, ale ty neznačíme.

Školní jídelny je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, kakže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen.

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ

1. OBILOVINY obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich

2. KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

3. VEJCE A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

4.  RYBY A VÝROBKY Z NICH

5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH

7. MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ - patří mezi potraviny ohrožující život

8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH - jedná se o všechny druhy ořechů

9. CELER A VÝROBKY Z NĚJ

10. HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ

11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH

12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 10MG, ML/KG,I, VYJÁDŘENO SO2

13. VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ

14. MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH