Výběr jazyka

  • Česky
  • English
  • Deutsch

JÍDELNÍČEK

Jídelníček sestavila: Helena Günterová, hlavní kuchařka                       
Schválila: Radka Jarabicová, vedoucí školní jídelny

 

  16.09.2018 - 20.09. 2019
   
 pondělí

Rybí polévka s rajcaty (A: 01,04,09)

 

Krutí nudlicky na kari, dušená rýže (A: 07)

 

Ovocný nápoj, voda, ovocná presnídávka

   
 úterý

Cibulová polévka se sýrem (A: 01,07)

 

Sekaná pecene, bramborová kaše (A: 01,03,07)

 

Citronáda, voda, plátek rajcete

   
 středa

Zeleninová polévka s droždovými knedlícky (A: 01,03,09)

 

Špagety s tomatovým pyré (A: 01,07)

 

Voda se sirupem, voda, domácí tvarohovo-smetanový krém (A: 07)

   
 čtvrtek

Okurková polévka (A: 01,07)

 

Halušky se zelím a uzeným masem (A: 01,03)

 

Domácí zázvorová limonáda, voda, ovoce

   
 pátek

Slepicí polévka s pohankou (A: 07,09)

 

Hovezí pecene znojemská, kynuté knedlíky (A: 01,03,07)

 

Čaj ovocný, voda

   
  23.09.2019 - 27.09. 2019
   
 pondělí Kapustová polévka (A: 01)
  Rybí file smažené, brambory (A: 01,03,04,07)
  Voda s citrónem, voda, okurkový salát
   
 úterý Polévka hovězí s rýží a hráškem
  Kuře na paprice,těstoviny (A: 01,07)
  Voda se sirupem, voda, perník (A: 01,03)
   
 středa Polévka květáková (A: 01,03,07)
  Vepřová pečeně na houbách, bramborová kaše (A: 01,07)
  Domácí Mojito, voda, ovoce
   
 čtvrtek Hovězí polévka s játrovou rýží (A: 03,09)
  Fazolová pánev, chléb (A: 01,06)
  Čaj, voda, ochucený jogurt (A: 07)
   
 pátek Polévka slepičí s luštěninou (A: 01,07,09)
  Masové koule v rajské omáčce, těstoviny (A: 01,03,07,09)
  Voda se sirupem, voda, ovoce
   
Dobrou chuť vám přeje kolektiv školní jídelny!

ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA

ALERGENY SDĚLÍME NA POŽÁDÁNÍ

OD 13.12. 2014 JE LEGISLATIVNĚ STANOVENO OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ  V SOULADU S POTRAVINOVÝM PRÁVEM

Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.

Za další alergeny lze považovat též jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, špenát, aromatické byliny, ale ty neznačíme.

Školní jídelny je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, kakže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.

Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen.

SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ

1. OBILOVINY obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich

2. KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

3. VEJCE A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

4.  RYBY A VÝROBKY Z NICH

5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život

6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH

7. MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ - patří mezi potraviny ohrožující život

8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH - jedná se o všechny druhy ořechů

9. CELER A VÝROBKY Z NĚJ

10. HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ

11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH

12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 10MG, ML/KG,I, VYJÁDŘENO SO2

13. VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ

14. MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH