od 9.5. - 13.5. 2022
Pondělí 9.5.2022
polévka - Polévka hovězí s kapáním (A: 01,03,07,09)
oběd - Rybí filé zapečené se sýrem a rajčaty, bramborová kaše (A: 01,04,07)
doplněk - Voda s citrónem, voda, fazolový salát se zeleninou a kukuřicí
Úterý 10.5.2022
polévka - Česneková polévka s bramborem (A: 01)
oběd - Krůtí na paprice, těstoviny (A: 01,07)
doplněk - Voda se sirupem, voda, ovoce - hroznové víno
Středa 11.5.2022
polévka - Hrachová polévka (A: 01)
oběd - Vepřový řízeček smažený, vařené brambory (A: 01,03,07)
doplněk - Ovocný nápoj, okurkový salát s rajčaty
Čtvrtek 12.5.2022
polévka - Polévka koprová (okurková) (A: 01,07)
oběd - Špagety s tomatovým pyré (A: 01,07)
doplněk - Mléko, voda, tvarohové šátečky z listového těsta (A: 01,03,07)
Pátek 13.5.2022
polévka - Drůbeží polévka s těstovinou (A: 01)
oběd - Bramborové knedlíky plněné uzeným masem, dušené zelí (A: 01)
doplněk - Čaj, voda, ovoce - banány
od 16.5. - 20.5. 2022
Pondělí 16.5.2022
polévka - Hovězí polévka s játrovou rýží (A: 01,03)
oběd - Bramborové šišky s mákem (A: 01)
doplněk - Bílá káva, voda, ovoce - jablka (A: 01,07)
Úterý 17.5.2022
polévka - Zelňačka (A: 01,06,07)
oběd - Debrecínský guláš, dušená rýže (A: 01,06)
doplněk - Voda se sirupem, voda, pudink (A: 07)
Středa 18.5.2022
polévka Mrkvová polévka (A: 01)
oběd - Vepřové na houbách, bramborová kaše, plátek rajčete (A: 01,07)
doplněk - Voda s citrónem, voda
Čtvrtek 19.5.2022
polévka - Drůbeží polévka s jáhly
oběd - Rajská omáčka, hovězí maso vařené, kynuté knedlíky (A: 01,03,07,09)
doplněk - Čaj, voda, ovoce - mandarinky
Pátek 20.5.2022
polévka - Fazolová polévka (A: 01)
oběd - Sekaná pečeně, vařené brambory, hořčice (A: 01,03,07,10)
doplněk - Ovocný nápoj, voda, salát z kysaného zelí (zelný)
Jídlo je určeno k okamžité spotřebě.
VELKÝM PÍSMEM - doporučujeme
ZŠ - pouze pro žáky ZŠ
Dobrou chuť vám přeje kolektiv školní jídelny!
ZMĚNA JÍDELNÍČKU VYHRAZENA
ALERGENY SDĚLÍME NA POŽÁDÁNÍ
OD 13.12. 2014 JE LEGISLATIVNĚ STANOVENO OZNAČOVÁNÍ ALERGENŮ V SOULADU S POTRAVINOVÝM PRÁVEM
Běžné potravinové alergeny: Mohou vyvolat všechny potraviny, ale EU specifikovalo 14 hlavních potencionálních alergenů, které podléhají legislativnímu značení.
Za další alergeny lze považovat též jablka, hrušky, meruňky, broskve, jahody, rajčata, špenát, aromatické byliny, ale ty neznačíme.
Školní jídelny je povinna označit vyrobený pokrm alergenní složkou, ale nebude brát zřetel na jednotlivé přecitlivělosti strávníků. Tuto skutečnost si musí každý strávník sám uhlídat. Není možné se věnovat při výrobě jídel strávníkům s potravinovou alergií jednotlivě, kakže případným žádostem nebude vyhověno. Jídelna má pouze funkci informační tak, jako každý výrobce potravin a pokrmů.
Označení přítomnosti alergenu bude vyznačeno na jídelním lístku číslem označující alergen.
SEZNAM POTRAVINOVÝCH ALERGENŮ
1. OBILOVINY obsahující lepek - nejedná se o celiakii, výrobky z nich
2. KORÝŠI A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život
3. VEJCE A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život
4. RYBY A VÝROBKY Z NICH
5. PODZEMNICE OLEJNÁ (ARAŠÍDY) A VÝROBKY Z NICH - patří mezi potraviny ohrožující život
6. SÓJOVÉ BOBY (SÓJA) A VÝROBKY Z NICH
7. MLÉKO A VÝROBKY Z NĚJ - patří mezi potraviny ohrožující život
8. SKOŘÁPKOVÉ PLODY A VÝROBKY Z NICH - jedná se o všechny druhy ořechů
9. CELER A VÝROBKY Z NĚJ
10. HOŘČICE A VÝROBKY Z NÍ
11. SEZAMOVÁ SEMENA (SEZAM) A VÝROBKY Z NICH
12. OXID SIŘIČITÝ A SIŘIČITANY V KONCENTRACÍCH VYŠŠÍCH NEŽ 10MG, ML/KG,I, VYJÁDŘENO SO2
13. VLČÍ BOB (LUPINA) A VÝROBKY Z NĚJ
14. MĚKKÝŠI A VÝROBKY Z NICH